Kulttuuriosuuskunta Kajeen tuotanto Emmi Itärannan romaanista Teemestarin kirja.

Kantaesitys Tampereella la 6.2.2016


Vesi on kaikista elementeistä muuttuvaisin. Se ei pelkää palaa tulessa eikä haipua taivaalle, se ei epäröi särkyä sateena teräviin kallioihin tai hukkua mullan pimeään vaippaan. Se on kaikkien alkujen ja loppujen tuolla puolen.”
Emmi Itäranta, Teemestarin kirja (Teos 2012)

Yhteistyössä

Teemestarin kirja -näytelmän työryhmä ja näyttelijät ovat saaneet tuotantotukea Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahastolta, Taiteen edistämiskeskuksen Näyttämötaidetoimikunnalta, sekä Taiteen edistämiskeskuksen Pirkanmaan aluetoimipisteeltä.

Yhteistyössä tuotannon valmistamisessa ovat myös Tampereen Vesi, joka toimittaa meidän kaikkien puhtaan veden ja pitää huolta omalta osaltaan, että puhdasta vettä riittää jatkossakin. 


Moniaististen elämysten toteutuksessa kumppanina on Frantsilan Luomuyrttitila, joka toimittaa turvalliset ja luonnonmukaiset raaka-aineet käyttöömme.

Teetilaisuuksien järjestäminen ja oppi teehen on saatu Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry:n Tampereen ryhmältä. Erityiskiitos Reetta Vuokko-Syrjäselle ja Reetta Näätäselle.


Suomen Chado Urasenke Tankokai yhdistys ry edistää japanilaisen teetaiteen tuntemusta Suomessa. Teemestarin kirjan näkemys tulevaisuuden teetaiteesta pohjaa Urasenkellekin tyypilliseen wabisabi-estetiikkaan. Yhdistyksen Tampereen ryhmän jäseniä on ollut mukana näytelmäversion tuotannossa, ja ryhmä järjestää näytösten yhteydessä olevat teetilaisuudet. 


Lisäksi olemme saaneet apua mm. Tampereen Työväen Teatterin ja Tampereen Teatterin puvustamoilta, Pyynikin kesäteatterin ja Tanssiteatteri MD:n lavastevarastojen aarteista, Tammerkosken lukion nuorista ja Riikka Lindroosista tarpeiston valmistamisen puolella ja monelta muulta yksittäiseltä osaajalta tai mahdollistajalta. Kiitos kaikille tuesta!